Κάτω από τον ελεύθερο και γαλάζιο ελληνικό ουρανό, με υψωμένα παντού τα σύμβολα της Νίκης, γιορτάζουμε όλοι οι Έλληνες πλημμυρισμένοι από ιερή συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, της μεγάλης αυτής ημέρας των ελεύθερων ανθρώπων, των γιγάντων και των ηρώων.

Αυτή τη μέρα θα υψωθούν τα έθνη στους ουρανούς των θεών και των ημίθεων, να συναντήσουν με την σκέψη τους ηρωικούς νεκρούς, που περνούν απ’ τα ξέφωτα της ιστορίας και βαδίζουν προς την αθανασία, προς την αιωνιότητα.

Η σπουδαία αυτή ημέρα ανατιμά τις ωραιότερες ιδέες και τις ανώτερες αρετές του ηθικού χρέους, δίνει νόημα στη ζωή των ανθρώπων και των λαών, καταξιώνοντας την εθνική τους συνείδηση και την ιστορική τους συνέχεια.

Την 28η Οκτωβρίου 2017 είναι μια ευκαιρία να αναβαπτιστούν οι λαοί στην κολυμπήθρα της Ελληνικής Ιστορίας, να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων της και να εστερνιστούν τις ιδέες της, που είναι ιδέες ηθικού χρέους κάθε λαού προς την πατρίδα, την πατρίδα όλων.

Τη μέρα αυτή, η επέτειος του «ΟΧΙ» και της νίκης του 1940 στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας κατά της φασιστικής Ιταλίας, προσθέτει καινούριες σελίδες δόξας στην Ελληνική ιστορία, καινούρια μηνύματα προς όλους τους λαούς της γης, με τα ωραιότερα παραδείγματα ηρωισμού, αυτοθυσίας και φιλοπατρίας.

Εβδομήντα επτά χρόνια μετά…  με φάρο το έθνος του 1940 πρέπει να οδηγούμε τα βήματα της πατρίδας μας. Ο φόρος του 1940 επιβάλλεται να φωτίζει το δρόμο της ιστορικής μοίρας του γένους μας.

Ωσάν Έλληνες λοιπόν, τιμώντας τους Ηρωες του έπους του’40, οφείλουμε να «φυλάττουμε Θερμοπύλες» και να διασφαλίζουμε σθεναρά τα του οίκου μας.