Στα ακριτικά νησιά  Λέρο και τη Κάλυμνο βρέθηκε η ομάδα της  Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση , Στήριξη)   στις   6-8 Σεπτεμβρίου 2019, υλοποιώντας πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών ελέγχων για τον καρκίνο του μαστού.

Στη Λέρο και στο Νοσοκομείο Λέρου, εξετάστηκαν από την επιστημονική ομάδα, 176 γυναίκες από τις οποίες οι  18τρόφιμες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου.
Έγιναν 176 κλινικές εξετάσεις ,137 υπερηχογραφήματα μαστού
υπήρξαν 4 ευρήματα. Συμμετείχαν   16 εθελοντές ιατροί

Στη Κάλυμνο, και στο  Νοσοκομείο Καλύμνου, εξετάστηκαν 285 γυναίκες, έγιναν 227 υπερηχογραφήματα μαστού, υπήρξαν  5 ευρήματα. Στην προσπάθεια συμμετείχαν
17εθελοντές ιατροί

Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ  ευχαριστεί  τον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου, και τον πρόεδρό του κ. Αποστολάτο Γεράσιμο για το κάλεσμα να επισκεφθούν  τα νησιά, καθώς και τη θερμή φιλοξενία των εθελοντών μας.

Ακόμη,  την γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου  Κατερίνα Πασσά για την άριστη διοργάνωση των συμμετοχών και την αμέριστη βοήθεια της σε όλη την διάρκεια των εξετάσεων.

Ακόμη  τον κ. Ταχλιαμπούρη Σωτήρη-Νικήτα, παιδίατρο, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Λέρου για την απλόχερη φιλοξενία μας στους χώρους του Νοσοκομείου Λέρου, καθώς και για την αμέριστη στήριξή του στους ιατρούς της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Καθώς και  την υπεύθυνη εξωτερικών ιατρείων και αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καλύμνου Χαρπίδου Αλεξάνδρα, η οποία κατέβαλε κάθε προσπάθεια να μην λείψει τίποτα από τα εξεταστήρια καθ’όλη τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων.

Όλο το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και των 2 νοσοκομείων που δούλεψαν μαζί μας με αφοσίωση και αυταπάρνηση.

Τους εθελοντές του ΕΕΣ Καλύμνου και τον πρόεδρό τους κ. Ζεμπιλλά, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού και δούλεψαν δίπλα μας ακούραστα όλη την ημέρα, καθώς και  όλες τις εθελόντριες από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ που δούλεψαν, ακούραστα, πλάι στους γιατρούς μας και βοήθησαν τα μέγιστα στην αποτελεσματική διεξαγωγή του προγράμματος.

Ευχαριστίες εκφράστηκαν για χορηγούς ,καθώς και για τους εθελοντές ιατρούς που ανταποκρίθηκαν με αυταπάρνηση σε αυτό το δύσκολο μα τόσο σημαντικό ταξίδι.

Τους:
Δρ.Γιαννούλη Κλεάνθη, χειρουργό μαστού, καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Γροσομανίδη Δημήτρη, χειρουργό μαστού,
Βελακούλη Ειρήνη, ακτινολόγο.
Δρ. Κυριάκου Γρηγόρη, χειρουργό μαστού,
Νικολαϊδου Μαριλία, γυναικολόγο,
Μαλακάσης Πέτρο, ακτινολόγο,
Πανούση Δημήτρη, γυναικολόγο,
Παρασκευάκου Γεωργία, χειρουργό μαστού,
Σταφυλά Βάνια, χειρουργό μαστού,
Χατζόπουλο Κωνσταντίνο, χειρουργό μαστού,
Αλ Κοσβίνι Καρακίτσου Θεοδώρα, γυναικολόγος,
Ζαρμπαλά Φανή, αναισθησιολόγος,
Λύκου Φωτεινή, Ιωσηφίδου Χριστίνα, Παρασκευοπούλου Αλεξάνδρα, Γαβρά Δανάη, εθελοντές υποστήριξης της αποστολής.

Η  Ε.Μ.Ε.Ι.Σ   με πρόεδρό της τον χειρουργό μαστού Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη , τους εθελοντές γιατρούς,  με την στήριξη των ανώνυμων  υποστηρικτών  και κάποιων χορηγών, συνεχίζει το πρόγραμμα «Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του μαστού «: Σώζει Ζωές!!!