Για λαϊκισμό και εμμονές που πηγαίνουν πίσω τον δήμο Κορινθίων  κατηγορούν τον δήμαρχο  Αλέξανδρο Πνευματικό, σχετικά με την στάση που τηρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων οι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας σε ανοιχτή επιστολή που έδωσαν στην δημοσιότητα.

Μετά την  κίνηση αυτή, που γίνεται λίγο χρόνο  μετά  τις δηλώσεις της Ντίνας Νικολάκου,  η οποία κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με την παρακάτω επιστολή, και κατηγορούσε τον Αλ.Πνευματικό,  για πολιτικές γκάφες που ζημιώνουν τον δήμο του, αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του δημάρχου στα όσα του καταλογίζουν οι Κορίνθιοι Περιφερειακοί εκλεγμένοι, οι οποίοι   κάνουν λόγο για  στείρα αντιπαράθεσή με  αποτέλεσμα η πόλη να μαραζώνει, να χάνει την ταυτότητά της και  φυσικά το μέλλον της.

Έχει σημασία να θυμηθούμε ότι  πριν καιρό,  ο Δήμαρχος Κορινθίων με δηλώσεις του επαινούσε την βοήθεια του Πέτρου Τατούλη στον δήμο, έδινε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικόνιζαν ένα άριστο κλίμα μεταξύ Τατούλη και Νικολάκου, άλλαξε ρώτα και αποστασιοποιήθηκε από τον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας κόβοντας ¨μαχαίρι¨ την έκδηλη αγάπη προς τον Περιφερειάρχη , πηγαίνοντας την σχέση τους σε άλλο επίπεδο.. με κύριο στοιχείο την κόντρα ,την έντονη  κριτική το πείσμα και την αντιπαράθεση.

Πάντως από όλη αυτή την υπόθεση, εκείνο  που μένει στην Κορίνθια και τον Κορίνθιο μετά  από όλες αυτές τις κινήσεις, δηλώσεις, επιστολές είναι η απορία για το αν θα πρέπει ένας τόπος και οι πολίτες του, να βιώνουν ένα πολωμένο κλίμα σχετικά με ένα άκρως σοβαρό θέμα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Για ένα τόσο σοβαρό περιβαλλοντικό θέμα, για το οποίο δεν ρωτήθηκαν ποτέ, δεν εξέφρασαν ποτέ  την άποψη τους και  που στην τελική , είναι εκείνοι που θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθειά στη τσέπη.

Μόνο απογοήτευση  τους διακατέχει που οι εκλεγμένοι τους, δεν έχουν κοινό στόχο για την Κορινθία και τον Μητροπολιτικό δήμο, ώστε να παραμερίσουν όλα εκείνα που τους δημιουργούν αντιθέσεις και  ρήξεις και τους οδηγούν  σε ενέργειες που πολλές φορές δεν πιστεύουν… η που  αναγκάζονται να προβούν .

Εκείνο που θα ήθελαν οι Κορίνθιοι είναι η συνεργασία και το αποτέλεσμα- που έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε- από το να «κοκορευόνται» ότι κάτι κάνουν για την πόλη και τον Νομό ,ο οποίος εχει εγκαταλειφθεί παντελώς…

Καλές οι επιστολές μα στην ουσία δεν στεκεται κανείς τελικά.

Ολοι θέλουν να κάνουν τη φιέστα τους…..

Η επιστολή:

Οι εκλεγμένοι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας:

«Δήμαρχε προσβάλλεις την πόλη. Σταμάτα να κρύβεσαι πίσω απ’ τον λαϊκισμό και τις εμμονές σου»

Η χώρα απαιτεί περισσότερο από ποτέ υπευθυνότητα, σύνεση και ουσιαστική πολιτική συναίνεση, και όχι τον προσφιλή σε ορισμένους λαϊκισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πολιτών.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις των καιρών και έχει επιλέξει, σχεδόν αποκλειστικά, να καταφέρεται εναντίον του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σημείο που αγγίζει τα όρια της εμμονής και της εμπάθειας.

Αποτέλεσμα αυτής του της στάσης είναι οι δημότες του να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παράνομη χωματερή στο Χιλιομόδι που καίγεται για πολλές μέρες, και με αποκλειστική δική του ευθύνη να έχει αποκλειστεί η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας.

Του δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στη θεσμική μας ευθύνη και στο έργο μας, όπως άλλωστε πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, αφού πληθώρα έργων στο Δήμο του έχουν χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί με την ευθύνη της Περιφερειακής αρχής.

Ο σχεδιασμός μας έχει εγκριθεί από τους πολίτες, οι οποίοι με ικανοποίηση βλέπουν να υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Άραγε μπορεί ο ίδιος να ισχυριστεί κάτι ανάλογο για το δικό του έργο;

Η στείρα αντιπαράθεσή του έχει σαν αποτέλεσμα η πόλη του αντί να έχει καταστεί η εμβληματική πύλη εισόδου της Πελοποννήσου να μαραζώνει, να χάνει την ταυτότητά της και κυρίως κρίσιμο χρόνο για το μέλλον της.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας  κ. Καλλίρης Πελοπίδας

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκίκας Αθανάσιος

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος

 Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Αλεξόπουλος Αλέξιος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Γκιάτας Ευριπίδης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Λέγγας Κωνσταντίνος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Παπαφωτίου Απόστολος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Πετρίτσης Γεώργιος

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Πισιμίσης Αθανάσιος