Την επίσημη Εκκλησιαστική έναρξη των Εκδηλώσεων των «ΙΔ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020» πραγματοποίησαν την

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεγχρεών με την τέλεση ταυτόχρονων  Αρχιερατικών Θ. Λειτουργίειών.

Στον λόγο του, προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, Μητροπολίτης τόνισε ότι οι Πιστοί οφείλουν να μελετούν επιμελώς το Ιερό Ευαγγέλιο, καθώς αυτό είναι η βάση στην οποία στηρίχτηκαν και είχαν ως οδηγό τους οι Άγιοι Απόστολοι αλλά και οι υπόλοιποι Άγιοι διαχρονικά. Το αυτό επιβάλλεται να πράττουμε κι εμείς, να ζούμε βίο άγιο και σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο, γιατί μόνον έτσι αποκτούμε το δικαίωμα να καυχόμεθα ότι τιμούμε τον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας και όλους τους Κορινθίους Αγίους. Ο κ. Διονύσιος ολοκλήρωσε την ομιλία του προσκαλώντας τους Κορινθίους να τιμήσουν τον Μέγα Απόστολο Παύλο με την συμμετοχή τους σε όλες τις Εκκλησιαστικές Εκδηλώσεις των «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020».

Με τη σειρά του ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, μιλώντας στους Πιστούς αναφέρθηκε  αρχικά στην ιστορικότητα της Επισκοπής, που διαφαίνεται από το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων και την προς Ρωμαίους Επιστολή του Απ. Παύλου. Στην συνέχεια ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, η οποία αναφέρεται στην κλήση των τεσσάρων πρώτων Μαθητών του Χριστού, τονίζοντας ότι αυτή η συγκεκριμένη κλήση δεν αφορούσε μόνον στους Μαθητές, άλλα αποτελεί μία διαχρονική κλήση, προς όλους τους ανθρώπους, προκειμένου να ακολουθήσουν τον Χριστό, ώστε να αναγεννηθούν δια των «ρημάτων ζωῆς αἰωνίου»( Ιω. στ΄, 69) του Κυρίου μας. Ο Χριστός με τρόπο «μυστικό», μέσα από ένα κήρυγμα, από ένα χριστιανικό βιβλίο ή έντυπο, ή μέσα από έναν καλό λόγο, προσκαλεί τους ανθρώπους να Τον ακολουθήσουν και τηρώντας τις εντολές Του, να αξιωθούν να γίνουν συγκληρονόμοι Του στην Βασιλεία των ουρανών. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους Πιστούς να έχουν ώτα και καρδία «ανοικτά» στο κάλεσμα του Χριστού, να Τον αγαπήσουν, όπως ο Απ. Πέτρος, να Τον ομολογήσουν όπως οι Άγιοι Μαθητές Του και να Τον κηρύξουν ει δυνατόν όχι μόνο με τους λόγους αλλά και με τα έργα τους τηρώντας τα προστάγματά Του. Τέλος, μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτου ώστε να εορτάσουν εν ειρήνη και να αποδώσουν την τιμή και την ευγνωμοσύνη τους, στον προστάτη μας Απόστολο Παύλο, μέσω της συμμετοχής τους, στις Εκκλησιαστικές και Εορταστικές Εκδηλώσεις των «ΙΔ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2020».