004

 

Μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και Πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες.

Το πρόγραμμα:

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, (των Αγίων Πάντων) στις 7:00 το πρωί στον Ι. Ναό Απ. Παύλου Αρχαίας Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Την ίδια ημέρα και ώρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Όρθρος και  Θεία Λειτουργία.

Την ίδια ημέρα στις 10:00 το πρωί, ο Δήμος Κορινθίων διοργανώνει τον 18ο Αγώνα Δρόμου «Στα’ Χνάρια του Αποστόλου Παύλου». Η εκκίνηση θα δοθεί στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεχρεών (Εθνική Οδός Κορίνθου-Επιδαύρου) και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου. Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμήν του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Την ίδια ημέρα στις 7:00 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί   ο Μικρός Εσπερινός.

Την ίδια ημέρα στις 8:00 το βράδυ στον ίδιο Ι. Ναό θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση-Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών στα Προπύλαια του Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή των Χορωδιών: Της Βυζαντινής Χορωδίας «ΙΛΙΣΙΩΤΕΣ ΨΑΛΤΕΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Γρηγορίου Αναστασίου, της Βυζαντινής Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πατρών και Περιχώρων «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Σακαλή και της Βυζαντινής Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό  την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστάσιου Γκιούλη.

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βόχας.

Την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί στον ίδιο Ι. Ναό θα τελεσθεί Παράκληση εις τον Άγιο Σωφρόνιο Πατρ. Ιεροσολύμων.

Επίσης, την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία από τις 4:00 έως τις 8:00 το απόγευμα στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου (Τζάφειος Αίθουσα – κάτω από το Παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου στο Προαύλιο του Απ. Παύλου). Δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ.: 2741024490 (εσωτ. 4), 6976-989679

Στις 7:00 το απόγευμα, στον ίδιο Ι. Ναό θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση εις τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αεροπαγίτη.

Στις 9:00 το βράδυ  στον προαύλειο χώρο του ιδίου Ι. Ναού θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του ποιητικού έργου του Νικηφόρου Βρεττάκου με θεατρική δομή και τίτλο «Λειτουργία Κάτω από την Ακρόπολη», από τη θεατρική σκηνή των Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών «Ο ΛΥΣΙΠΠΟΣ», με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» και του τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου Γυναικών Διμηνιού «Η ΝΕΦΕΛΗ».

Την  Τρίτη 28 Ιουνίου στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου.

Στις 11:00 το πρωί στον ίδιο Ι. Ναό θα τελεσθεί παράκληση εις τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο.

Στις 7:00 το βράδυ στον ίδιο Ι. Ναό θα τελεσθεί ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ του Β’, πλαισιουμένου από τους Συνοδικούς Μητροπολίτας, Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΝ, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΝ, Σάμου κ. ΕΥΣΕΒΙΟΝ, Καστορίας κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Σερρών και Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΝ, καθώς και από τους ειδικώς προσκεκλημένους Μητροπολίτας, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ, Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΝ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΙΕΡΕΜΙΑΝ, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους, Σαφίτας (Πατρ. Αντιοχείας) κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ, Πύργου (Πατρ. Αντιοχείας) κ. ΗΛΙΑΝ, Μεθώνης κ. ΚΛΗΜΕΝΤΑ, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου, ως και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ.

Στις 9:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Απ. Παύλου, ως και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν τῃ  Κορινθίᾳ  Αγίων.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 6:45 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ και τῃ  συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Ύδρας , Σπετσών και Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ, Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Σιδηροκάστρου κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ, Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Σαφίτας (Πατρ. Αντιοχείας) κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Πύργου (Πατρ. Αντιοχείας) κ. ΗΛΙΟΥ,  ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Την ίδια ημέρα στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση εις τον Απόστολο Παύλο και  στις 8:45 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστική Ενοριακή Εκδήλωση στον προαύλειο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εις το Βήμα του Γαλίωνος (Αρχαιολογικός Χώρος) στην Αρχαία Κόρινθο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ, Σιδηροκάστρου κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ, Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Σαφίτας (Πατρ. Αντιοχείας) κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Πύργου (Πατρ. Αντιοχείας) κ. ΗΛΙΟΥ,  ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. ΓΑΒΡΙΗΛ.

Θα ψάλλει η Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Την ίδια ημέρα στις 9:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  Πολιτιστική Εκδήλωση στην κεντρική Πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου στις 7:00 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, υπό του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου.

Την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψις προς ευλογία εις το Νοσοκομείο Κορίνθου, τη Σχολή Μηχανικού, την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και  τις Φυλακές α) της Ι. Εικόνος και β) των Ι. Λειψάνων.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου στις 7:30 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την ίδια ημέρα  και στον ίδιο Ι. Ναό στις 9:30 το βράδυ θα τελεσθεί Ι. Αγρυπνία.

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου στην Αρχαία Κόρινθο: Στις 7:00 το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον εορτάζοντα Προσκυνηματικό Ι. Ναό  των Αγίων Αναργύρων.

Την ίδια ημέρα στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο  και στις 9:30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

 

 

shares