Η σπείρα κατάκλεβε νοικοκυριά στην Κόρινθο

Η σπείρα κατάκλεβε νοικοκυριά στην Κόρινθο

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον  σπείρα που κατάκλεβε νοικοκυριά στην Κόρινθο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορινθίων.

Συγκεκριμένα Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) υποθέσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες στην Κορινθία

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα βεγγαλικά

Η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη τρία (3) άτομα καθώς και άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστεία

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -13.000- ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου πέντε (5) υποθέσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (22.3.2016) το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 51 και 24 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα βεγγαλικά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 34 και 42 ετών, αντίστοιχα και έναν (1) 21χρονο ημεδαπό, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επιπλέον, συνελήφθη χθες (22.3.2016) το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ακόμη ένας (1) 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα βεγγαλικά.

Ειδικότερα, χθες (22.3.2016) το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των δύο (2) 24χρονων και του 51χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

 • -247- φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
 • πιστόλι, πολεμικό τυφέκιο, κυνηγετικό όπλο και πιστόλι replica ,
 • δύο (2) φορητοί πομποδέκτες,
 • διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλα τύπου full face ,
 • ένα (1) βεγγαλικό,
 • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητούς Η/Υ κ.α.) το νόμιμο της κατοχής των οποίων, δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι 24χρονος, 51χρονος, 34χρονος, 42χρονος και ο 21χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας:

 • Την 29.8.2011 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με την απειλή βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
 • Την 18.1.2015 το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρυσαφικά.
 • Την 26.3.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και με την απειλή βίας, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
 • Την 31.3.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπών, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, διότι έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες, σε βάρος των οποίων άσκησαν σωματική βία, προκειμένου να διαφύγουν.
 • Την 14.1.2016 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, επίσης με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.7.2012 έως και την 3.3.2016, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορίνθου Κορινθίας, διέπραξαν ακόμη δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και τρείς (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες ημεδαπών.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά, χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα εργαλεία και είδη διατροφής, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -13.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.