Συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την εταιρεία κατά της κακοποίησης Παιδιού, Ελίζα.

Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης Παιδιών η Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Με αφορμή τόσο την ημέρα, όσο και την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί,  θα ανακοινωθεί Πανελλαδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικών σε θέματα διαχείρισης περιστατικών κακοποιημένων παιδιών, που θα λάβει χώρα το 2018.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού ,Ελίζα θα παρουσιαστεί στις 18:30, στο φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (Πλατεία Καρύτση8.

Πρωταγωνιστές στη εκδήλωση θα είναι τα παιδιά της Νεανικής χορωδίας Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης καθώς και η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αστυνομικών εντάσσεται στην Πανελλαδική Εκστρατεία κατά της Κακοποίησης Ανηλίκων που το ΕΛΙΖΑ ξεκίνησε το 2016 μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση Εθνικών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ιατρικές σχολές των Αμερικανικών Πανεπιστημίων YALE & IOWA, το The New York Society for the Prevention of Cruelty to Children (NYSPCC) – τον 1ο οργανισμό παγκοσμίως που ασχολήθηκε με το φαινόμενο.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο το ΕΛΙΖΑ έχει ήδη επιμορφώσει 1.220 επαγγελματίες υγείας, στην πλειονότητά τους ιατρούς, καθώς και πάνω από 1.100 εκπαιδευτικούς και 2.000 παιδιά.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν περισσότερα από 400 άτομα, μεταξύ αυτών εκπρόσωποι του Σώματος της ΕΛΑΣ, εκπρόσωποι της Πολιτείας – τόσο από την Εισαγγελία όσο και από το Δήμο Αθηναίων -, καθώς και πλήθος ευαισθητοποιημένων πολιτών.