Εκλογές 2019

Τα ψέματα τελείωσαν σε λίγες ώρες θα κληθούμε να ψηφίσουμε για το καλό μας….

Χρώματα έχει η παλέτα πολλά… η επιλογή δική σας.

Φανταστείτε έναν πίνακα ζωγραφικής ,βάλτε τα χρώματά σας, και φόντο όσα σας πόνεσαν πολύ τούτα τα δύσκολα χρόνια…

Μπορείτε ακόμη να ζωγραφίσετε και τον προβληματισμό ,την αμφιταλάντευση, την αποκαρδίωση, το δισταγμό, την αποστροφή και την προτίμηση.

Και μην ξεχάσετε να βάλετε τις τελευταίες πινελιές προτίμησης , Αυτόν; Εκείνον; Τον άλλον; Κανέναν;

Εσείς θα δώσετε την εντολή , όπου και αν πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει κάποιος , κάτι,σε αυτή τη χώρα.

Το αποτέλεσμα είναι δική σας ευθύνη και μόνο….

Ωστόσο πάντα πίστευα και πιστεύω,  πως κάθε εθνική εκλογική διαδικασία είναι κρίσιμη και καθοριστική για τον τόπο και τους πολίτες του. Γιατί εκείνο που αποφασίζει το εκλογικό σώμα , ακόμα και για μια φαινομενικά ουδέτερη περίοδο, θα επηρεάσει ότι συμβεί αργότερα και το οποίο θα χαρακτηριστεί ως κρίσιμο. Πόσο μάλλον τώρα που η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη.

Η συνείδηση του ενεργού πολίτη θα πρέπει πάντα και τώρα, να είναι άγρυπνη  και έτοιμη να αποφασίζει εκείνο που κάθε στιγμή θα κρίνει ως σωστό.

Το δίλημμα για το ποιο κόμμα θα ψηφίσει κανείς, είναι  έντονο , σοβαρό, πραγματικά  καθοριστικό.

Ο προβληματισμός για το αν τα εκλογικά αποτελέσματα μπορούν να επηρεάσουν θετικά την πορεία  της χώρας ,έτσι όπως θα διαμορφωθούν , παραμένει και θα παραμένει έντονος ζητώντας επίμονα απάντηση.

Όμως εκείνο που διακυβεύεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι η ατομική αξιοπρέπεια και η απόκτηση μιας συνείδησης πως  μετά από όσα έχουμε βιώσει με τόσες κυβερνήσεις  τα τελευταία χρόνια ,γίνουν λόγος για ψήφο απόλυτης Αυτογνωσίας και Περηφάνιας για Όλους μας….

Λίλυ Μουζάκη