Οι κάλπες των επαναληπτικών εκλογών ανοίγουν στις 7 το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου .Να ενημερωθούμε πως ψηφίζουμε σε αυτή την επαναληπτική διαδικασία.

Οι εφορευτικές επιτροπές και οι αντιπρόσωποι.

Οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για Δήμους και Περιφέρειες  σύμφωνα με το in.gr,θα γίνουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που έγιναν και στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Πως θα ψηφίσουμε

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Ωστόσο τα ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών ή των υποψηφίων δημάρχων των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.