Πρωτόγνωρο χαρακτηρίζει τον «αποκλεισμό» της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης από την σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος , η οποία ασχολήθηκε με την προστασία του Κορινθιακού κόλπου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννη Τσιρώνη. Ενώ έκανε λόγο για σκοπιμότητα, προκειμένου να μην υπάρξει καθολική ενημέρωση επί του συγκεκριμένου θέματος.

Στην γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για τη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος, την οποία συγκαλεί η Πρόεδρος κ. Αικατερίνη Ιγγλέζη, με θέμα «Η Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου».

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Τσιρώνης, στελέχη άλλων συναρμόδιων Υπουργείων, οικολογικές οργανώσεις της Κορινθίας και επιστημονικοί φορείς, αλλά όχι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Ο «αποκλεισμός» της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την περιοχή μας είναι πρωτόγνωρος και δεν μπορεί παρά να υποκρύπτει εμπάθεια. Δε θα ήταν, μάλιστα, υπερβολή να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι γίνεται με σκοπιμότητα, προκειμένου να μην υπάρξει καθολική ενημέρωση επί του συγκεκριμένου θέματος. Όμως, η μη ύπαρξη του κατάλληλου συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, αναπόφευκτα, θα οδηγήσει στην αποτυχία εξεύρεσης των πιο κατάλληλων μέτρων και δράσεων για την προστασία και διάσωση της περιοχής και την επίλυση του προβλήματος.

 Τέτοιες «πρωτοβουλίες» κρίνονται και είναι καταδικαστέες, σίγουρα δεν προάγουν το διάλογο και οπωσδήποτε δε συνεισφέρουν στη σφαιρική και σοβαρή αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών φαινομένων από όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς.  

 

 

 

 

shares