Στην διάθεση των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής των Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας, Κυρά Βρύσης θα είναι σύντομα το νερό του Βιολογικού καθαρισμού  της Κορίνθου. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο εργολάβος και υπεργολάβος του έργου, ο Διευθυντής αλλά και στελέχη της ΔΕΥΑΚ βρέθηκαν σήμερα στον έναν από τους τρείς κλάδους που θα αρδεύσουν την περιοχή  δίνοντας της ουσιαστικά παραγωγική αλλά και οικονομική ώθηση!

Β.Νανόπουλος: To έργο της άρδευσης με νερά του βιολογικού προχωρά με εντατικούς ρυθμούς , αλλάζουμε την παραγωγή και την οικονομία του δήμου Κορινθίων

Για έργο ανυπολόγιστης αξίας  έκανε λόγο ο υπεργολάβος δίνοντας τεχνικά στοιχεία της παρέμβασης. «Το έργο αυτό είναι ανυπολογίστου αξίας για το δήμο Κορινθίων. Θα αρδεύσει μια τεράστια περιοχή, Ξυλοκέριζα, Εξαμίλια, Αθίκια και θα φτάσει έως και τον Άγιο Γεώργιο στην Κόρινθο. Έχει μήκος 20 χιλιομέτρων, η παροχή του είναι  400 κυβικά ανά ώρα και ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα να αρδεύονται από πολλές υδροληψίες πολλές ιδιοκτησίες. Η κατασκευή του είναι βαρέως τύπου με σωλήνες άνω των 16 ατμοσφαιρών και θα λύσει πολλά προβλήματα ειδικά τους θερινούς μήνες.»

Τεχνικά στοιχεία δόθηκαν και από τον διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αντώνη Καραμανλή. «Το έργο ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια και  έχει 3 κλάδους. Ο αγωγός που βλέπετε στο σημείο είναι   Φ400 και φτάνει ως τα όρια της Κυρά- Βρύσης . Το νερό του Βιολογικού είναι 6.0000 κυβικά την ημέρα. Το καλοκαίρι όπου καταγράφονται μεγαλύτερες ανάγκες,  το νερό   είναι κατάλληλο για άρδευση, ήδη ανεπίσημα σας λέω ότι ποτίζονται χιλιάδες στρέμματα γύρω από το βιολογικό και έχουν γίνει σήμερα πολύ ωραία περιβόλια.

Στο σημείο, εκπροσωπώντας τους παραγωγούς της περιοχής βρέθηκε και ο κ.Τσώτος ο οποίος έκανε λόγο για «θαύμα».  «Είμαι από τους πρώτους που πήραν νερό. Μιλώ όμως εκ μέρους όλων των παραγωγών και ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει αυτό το θαύμα. Το νερό αυτό θα το αξιοποιούμε και τον χειμώνα, θα κάνουμε εμπλουτισμό χωρίς δεξαμενές και θα δείτε σε 10 χρόνια από σήμερα, όλα σε αυτήν την περιοχή θα είναι πράσινα!»

Για το έργο μίλησε και ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ο οποίος επίσης βρέθηκε στο σημείο. «Το έργο που ολοκληρώνεται θα είναι το μοναδικό στη χώρα με αποκλειστική χρήση νερών βιολογικού για άρδευση. Ευχαριστώ τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ και όσους συνέβαλαν για να σχεδιαστεί και να  υλοποιηθεί.»