187161027

Να μην γίνει καμία παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, απαντώντας σε ερώτηση  για το θέμα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, στο περιθώριο της ημερίδας, με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας», που διοργάνωσαν η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ).

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ διαπίστωσε επίσης, ότι η πλήρης απασχόληση στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει. Ενώ  τα στοιχεία του 2015  που έδωσε, δείχνουν ότι το 60% των προσλήψεων που έγιναν, είναι ελαστικές. «Αυτό που ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι είναι ελεύθερες διαπραγματεύσεις, όχι με επιτροπούλες.  Είμαι ξεκάθαρος και αυτό ζητήσαμε και από τον υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά,

Σχετικά με το θέμα του κατώτατου μισθού,  και «ιδιαίτερα του μισθού δύο ταχυτήτων»,  ο κ. Καββαθάς σημείωσε «η ΓΣΕΒΕΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή της και στην παρούσα κατάσταση». «Δεν μπορεί να δίνουμε μισθό κάτω από το επίδομα ανεργίας στους νέους και να θέλουμε να κρατήσουμε αυτούς τους πολίτες στη χώρα».