Μέρες γιορτινές και η παράδοση επιβάλλει να είναι γεμάτες από  μυρωδιές  και γλύκα.  Περίοπτη θέση καταλαμβάνουν τα  μελομακάρονα και  οι κουραμπιέδες  που δεν θα λείψουν από το τραπέζι της γιορτής  και αυτά τα Χριστούγεννα.

Στις «Λιχουδιές της Αναστασίας»  η παράδοση καλά κρατεί…. και θέλει τα μελομακάρονα τους κουραμπιέδες τη  Βασιλόπιτα τις  δίπλες τα σύμβολα των Χριστουγέννων να είναι τόσο πολύ νόστιμα,  που δεν μπορεί κάνεις να αρκεστεί σε λίγα κομμάτια .

Οποίος δεν έχει καταφέρει να δοκιμάσει  και να φάει κουραμπιέ από την Αναστασία,   με εκείνο το υπέροχο φρέσκο  βούτυρο τα  πολλά αμύγδαλα  το ροδόνερο,  και δεν έχει πασπαλιστεί έστω και με λίγη  από την πλούσια άχνη, δεν έχουν νιώσει Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχει κανείς  που να μη στάζει μέλι όταν δοκιμάσει και μιλήσει για τα μελομακάρονα της Αναστασίας. Είναι τα καλύτερα της πόλης, τραγανά εξωτερικά, αρκετά μελωμένα- με αγνό μέλι από Κορίνθιους μελισσοκόμους -πασπαλισμένα με άφθονο καρύδι  ,μοσχοβολιστά από τα μπαχαρικά  που ορίζει η παραδοσιακή συνταγή .

Δίπλες μοναδικές και στριφτά που πρωταγωνιστούν  τις μέρες των Χριστουγέννων  με χειροποίητο φύλλο παραδοσιακά όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.

 

Και φυσικά η πίτα που ανοίγει γλυκά το νέο έτος, η Βασιλόπιτα, το πρώτο γλυκό που γευόμαστε μόλις αλλάξει ο νέος χρόνος για είναι και αυτός γλυκός όσο και η Άγιο-Βασιλόπιτα.

Λευκά βουνά από εξαιρετικούς κουραμπιέδες, μελωμένα μελομακάρονα, δίπλες στριφτά, Βασιλόπιτες  σας περιμένουν  σε μεγάλες πιατέλες όμορφα στολισμένες στις προθήκες  του καταστήματος ,για να δώσουν χρώμα και γλύκα στις στιγμές των πιο λαμπερών εορτών,  δηλώνοντας   ότι τα Χριστούγεννα είναι Εδώ!!!

 

«Οι Λιχουδιές της Αναστασίας»

Απόστολου Παύλου 59 &Κωστή Παλαμά

Κόρινθος 2741080990

shares