Νέα κρούσματα εμπρησμών κάδων απορριμμάτων στη Κόρινθο

Νέα κρούσματα εμπρησμών κάδων απορριμμάτων στη Κόρινθο

Νέα κρούσματα εμπρησμών κάδων απορριμμάτων σημειώθηκαν στην πόλη της Κορίνθου την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016, τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου στις 5:00 π.μ.).
Τα περιστατικά εμπρηστικών επιθέσεων συνέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα και εξαιτίας αυτών καταστράφηκαν συνολικά έντεκα (11) κάδοι στο κέντρο της πόλης, συγκεκριμένα επί των οδών Δερβενακίων, Αράτου, Κολοκοτρώνη και Σίνα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, η οποία ειδοποιήθηκε έγκαιρα, αντιμετώπισε όλα τα περιστατικά αποτελεσματικά, προχωρώντας στην κατάσβεση των εστιών φωτιάς που προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές στους κάδους απορριμμάτων.
Λίγο αργότερα, επιτόπου βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Χρήστος Μελέτης και σε σύντομο χρονικό διάστημα η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου καθάρισε τους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Στη συνέχεια ο Δήμος προέβη σε αναφορά προς την Ασφάλεια Κορίνθου, η οποία δρομολόγησε τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται στη διαδικασία του εντοπισμού των δραστών. Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργείται και από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.
Επ΄ ευκαιρία του γεγονότος αυτού, η Δημοτική Αρχή Κορινθίων παρακαλεί τους συνδημότες, σε περίπτωση που εντοπίσουν ανάλογα περιστατικά, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Αστυνομική Διεύθυνση στο τηλέφωνο 100 ή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.
Επιπλέον, παρακαλούνται οι πολίτες, να αποφεύγουν να τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων στάχτες από τζάκια ή άλλα εύφλεκτα υλικά που αποτελούν εστία πρόκλησης ζημιών ή πυρκαγιών των κάδων.

shares