Τα Κορίτσια μπορούν Δυνατότερα και Ψηλότερα- Καλή Επιτυχία

Η Ιστορία του ΑΣΠ Κόρινθος

Το 2005 μια παρέα γονέων με πολύ αγάπη, ενθουσιασμό και μεράκι για το Βόλεϊ, δημιουργούν μια νέα “αθλητική κυψέλη” με σκοπό να “θρέψει” και να “μεγαλώσει” με υγιή αθλητισμό ότι πιο πολύτιμο διαθέτουν, τα παιδιά τους!
Έτσι το Δεκέμβρη του 2005 ιδρύεται το Αθλητικό Σωματείο Πετοσφαίρισης ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ).
Το 2009 με την απορρόφηση (μέσω συνένωσης) όλων των Γυναικείων τμημάτων της Α.Γ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, η αθλητική κοινότητα ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο.
Όλοι εμείς, η νέα γενιά γονέων που έχουμε αναλάβει τα ηνία αυτής της ομάδας, συνεχίζουμε μέχρι σήμερα, με το ίδιο μεράκι, με τα ίδια αθλητικά ιδεώδη. Σκοπός και φροντίδα μας είναι να φέρουμε τη νεολαία της περιοχής μας κοντά στον αθλητισμό μέσα από το άθλημα του Βόλεϊ.
Όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδεύουμε τα νέα παιδιά στο άθλημα του Βόλεϊ με εξειδικευμένους προπονητές που ακολουθούν σύγχρονους τρόπους διαπαιδαγώγησης. Είναι μια υγιής δραστηριότητα που θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να συνεργάζονται με ομαδικό πνεύμα, να υιοθετήσουν ως τρόπο ζωής το “ευ αγωνίζεσθε” και να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους.
Κάθε χρονιά το Σωματείο μας κάνει ένα βήμα. Ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια η γυναικεία ομάδα ανέβηκε 2 Εθνικές κατηγορίες. Το 2015 από την Β’ Εθνική κατηγορία στην Α2, και το 2017 στην μεγαλύτερη κατηγορία του Ελληνικού Γυναικείου Βόλεϊ (VOLLEYLEAGUE).
Φέτος,,, κλείνοντας 15 χρόνια η ομάδα μας ,,,θα αγωνιστεί για 2η χρονιά στην PRELEAGUE(2η στην Εθνική Κατηγορία).
Φιλοδοξούμε να βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια στο μέλλον… με στόχο την άνοδο μας ξανά στη VOLLEYLEAGUE

 Γράφει

η

Νεκταρία Καρατζή