“Η αγγειοπλαστική τέχνη” ήταν το θέμα της εικαστικής εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Αρχαιολογίας, με πρωτοβουλία της Εφορίας αρχαιοτήτων Κορινθίας της Αμερικανικής σχολής κλασσικών σπουδών και του Συλλόγου επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η ΤΡΙΗΡΗΣ», στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, συμβάλλοντας ουσιαστικά ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της Κορινθίας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών, πετυχαίνοντας να τους μυήσει στον κόσμο της κεραμικής, μέσα από τις πληροφορίες που άκουσαν από την αναπληρώτρια διευθύντρια της Αμερικανικής σχολής κλασσικών σπουδών κα. Ιουλία Τζόνου όπως και από έναν αυθεντικό εκπρόσωπό της, τον Δημήτρη Μπούτσαλη που υπηρετεί την τέχνη αυτή στην αυθεντική μορφή της.

Στη συνέχεια οι αγγειογράφοι Μαρία Στάρφα και Δημήτρης Ροματζιούκ διακόσμησαν περίτεχνα τα πήλινα αγγεία, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Οι μικροί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, διακοσμώντας με τον δικό τους τρόπο τις πήλινες μινιατούρες που τους προσφέρθηκαν.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, ο αντιπερειφερειάρχης Κορινθίας Α.Γκιολής, ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Σ.Ζαχαριάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π.Πιτσάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος Δ.Μανωλάκης και αρκετός κόσμος.

streetlife.gr