Τριήμερη πανελλαδική αποχή από 12 έως 14 Ιανουαρίου

Τριήμερη πανελλαδική αποχή από 12 έως 14 Ιανουαρίου

Απέχουν από τα καθήκοντα τους για τρείς μέρες, από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, οι δικηγόροι της χώρας σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, μετά από εισήγηση για πανελλαδική αποχή διαρκείας για το θέμα του ασφαλιστικού. Ενώ αποφάσισαν και την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.
Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν η αποχή θα είναι διαρκείας.
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να επικυρώσει την απόφαση της Συντονιστικής.
Σχετικά με το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα, και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο όργανο, αναφέρει «οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα».
Η ομόφωνη απόφαση της Σ.Ε:
1. Να κηρύξει πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, με αυστηρότερο πλαίσιο χορήγησης αδειών, από την Τρίτη 12/1/2016 έως και την Πέμπτη, 14/1/2016, οπότε και θα συγκληθεί στην Αθήνα εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
2. Να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια τη συνέχιση και κλιμάκωση της καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας.
3. Να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 14/1/2014 στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Δ.Σ.Α και πριν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας, Πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.
4. Να παραμείνουν καθ´ όλη την Πέμπτη, 14/1/2014, ημέρα της Πανδικηγορικής συγκέντρωσης, κλειστοί όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και όλα τα δικηγορικά γραφεία.
5. Να συσταθεί ειδική επιτροπή για την επεξεργασία και την καταγραφή των θέσεων του δικηγορικού σώματος, στον διάλογο με την κυβέρνηση.
6. Να αποσταλούν έγγραφα υπομνήματα προς τους εκπροσώπους των Θεσμών, όπου θα αποτυπώνονται οι απόψεις και τα επιχειρήματα του δικηγορικού σώματος για το ασφαλιστικό.