Αντιπολεμική εκδήλωση  πραγματοποιούν την  Κυριακή 29 / 4 / 2018  από τις | 17.00 – 21.00 σύλλογοι,  φορείς και οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, με σκοπό και στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους  και να δηλώσουν  την αντίθεση τους στους πολέμους καθώς και την ανάγκη για μια ειρηνική συνύπαρξη των λαών που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη, την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό και την ευημερία για όλο τον κόσμο.
Παράλληλες δράσεις έγιναν και το  Σάββατο 28 / 4.
Με συνθήματα όπως ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ | ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  σημειώνουν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
«Την ώρα που οι ισχυροί του κόσμου, έχουν αποφασίσει την αναδιανομή του πλούτου και χρησιμοποιούν τους λαούς για τους δικούς τους οικονομικούς σκοπούς, γίνεται επιτακτική η ανάγκη αντιπολεμικών δράσεων, σε κάθε πόλη και σε κάθε χώρα. Γίνεται επιτακτική η δημιουργία ενός μαζικού αντιπολεμικού κινήματος, που να δηλώνει ότι δεν συναινούμε στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι σύλλογοι, οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δηλώσουμε την αντίθεση μας στους πολέμους και την ανάγκη για μια ειρηνική συνύπαρξη των λαών που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη, την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό και την ευημερία για όλους μας. Βασική προϋπόθεση είναι η ειρήνη και η συνεργασία ανάμεσά μας. Αυτό το στοίχημα θέσαμε ως σύνολο οι φορείς του Δήμου Σικυωνίων και με την υποστήριξη και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διοργανώνουμε ένα αντιπολεμικό διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 / 4 με κεντρική εκδήλωση την Κυριακή 29 / 4, το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο.
Κατά την διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης, την Κυριακή, θα υπάρχει στην πλατεία ένα βιβλίο, όπου θα καταγράψουμε τις προτάσεις μας για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε, απέναντι στo φιλοπολεμικό κλίμα που κυριαρχεί».

Το Σάββατο 28 / 4 στις 20.00 στον Πεζ/μο  Μιαούλη & Πεζ/μο Κλεισθένους , παρουσιάστηκε η Όπερα Δρόμου “Τα μαύρα μάτια σου” επρόκειτο για μια   Θεατρική παράσταση με θέμα την ιστορία της Ελλάδας, από τον Όθωνα μέχρι και σήμερα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καράγιωργα .

Ενώ την Κυριακή 29 / 4 στις 10.00 στην  Πλατεία Ελευθερίας θα γίνει
Ανάρτηση των ζωγραφιών που θα δημιουργήσουν τα παιδιά από τα σχολεία του δήμου μας, σε πανό που θα πλαισιώνουν την εξέδρα της συναυλίας.
Ο Μελάνθιος Σύλλογος, θα στήσει τα δικά του καβαλέτα και θα πλαισιώσει τη σκηνή με θέματα που θα έχουν δημιουργήσει οι καλλιτέχνες για την συγκεκριμένη εκδήλωση
• Κυριακή 29 / 4 στις 11.00 | Δημοτικό θέατρο Κιάτου
Χειρουργώντας στις εμπόλεμες ζώνες | Δημήτρης Γιαννούσης, χειρουργός | Γιατροί Χωρίς Σύνορα
• Κυριακή 29 / 4 στις 12.30 |Δημαρχείο Κιάτου 1ος όροφος
Ο ρόλος μου σε έναν κόσμο αντιθέσεων, διαφορών & συγκρούσεων
Βιωματικό Εργαστήριο με τον συντονισμό της ψυχολόγου Αγγελικής Τσαούση | Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6945196301
• Κυριακή 29 / 4 στις 17.00 | Έναρξη κεντρικής εκδήλωσης
Τραγούδια από την χορωδία του παιδικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων
Θεατρικό δρώμενο από την Σικυώνια σκηνή [παιδικό – ενήλικες]
Μουσική από τοπικά συγκροτήματα / Επιμέλεια Παπαναστασίου Δήμητρα
Μουσικό σχήμα του 1ου Λυκείου Κιάτου
Ονειροβάτες
Gastarbeiter
Ηχοκύματα
Ανάγνωση ποίησης από μέλη των συλλόγων / Επιμέλεια: Λευτέρης Αχμέτης
Θεατρικό δρώμενο από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Πολιτισμού Σαν Παραμύθι

Η εκδήλωση ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ θα πραγματοποιηθεί , υπό την αιγίδα , τη συμμετοχή και την οικονομική στήριξη του ΝΠΔΔ Η ΜΗΚΩΝΗ του Δ. Σικυωνίων και με την συνεργασία των φορέων και των συλλόγων του Δήμου Σικυωνίων και του νομού Κορινθίας.

shares