ΙΣΑph-700x336

Aιτία να καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) είναι οι  200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές .

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης σε αυτή αναφέρει «Ζητάμε από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την πολιτεία για «εγκληματική ολιγωρία» να στελεχώσει τις 200 κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ «κινδυνεύει να ματαιωθεί».

Την κύρια  και βαθύτατη ευθύνη της κατάστασης αναφερει ο ΙΣΑ ,έχει  η πολιτεία  καθώς, «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης».

Σημειώνει δε πως «μόνο από τον ιό Η1Ν1 θρηνήσαμε φέτος περισσότερα θύματα από κάθε άλλη χρονιά», και προσθέτει ότι «δεκάδες ασθενείς εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους και τη ζωή τους καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ».