Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη και για τέσσερις ημέρες με ισχυρές βροχές καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους όπως αναφέρει στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικά ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και στη συνέχεια στο Ιόνιο και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και του ανατολικού Αιγαίο περιμένουμε την Πέμπτη 30/11/2017. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 19 και τοπικά 20 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 3 έως 17 στη βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 16 και τοπικά 17 στη δυτική Ελλάδα, από 6 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.