Ανοιξιάτικες μέρες φαίνεται   πως θα κάνουν ένα διάλλειμα και θα δώσουν την θέση τους από την Δευτέρα σε γκρίζο τοπίο που θα συνοδεύεται με βροχές πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά, συμφώνα με το umeteo.com

Αναλυτικά ο καιρός για Δευτέρα 27-3-2017

Αλλαγή του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την ενίσχυση των βοριάδων και την πτώση της θερμοκρασίας, πολύ έντονη στα βόρεια και ανατολικά τμήματα καθώς και στο Αιγαίο. Κλειστός καιρός με κατά τόπους βροχές αναμένεται αρχικά σε Μακεδονία (κυρίως ανατολικότερα) και στη Θράκη, αλλά στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά (κυρίως βορειοανατολική) αλλά και σε πολλά κεντρικά και βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου. Διάσπαρτες νεφώσεις και αναπτύξεις νεφών και στο Ιόνιο καθώς και στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν επίσης βροχές και τοπικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως όσον αφορά τις περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, χωρίς να σημειώσει ανάλογη πτώση στις υπόλοιπες περιοχές.

Έτσι λοιπόν, δεν θα ξεπεράσει τους 10-13 βαθμούς σε βορειοανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη αλλά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Έως τους 14-15 η μέγιστη στη νοτιοανατολική Στερεά αλλά και στις Κυκλάδες. Στους 16-18 στ’ ανατολικά της Πελοποννήσου καθώς και σε Δωδεκάνησα και νοτιοανατολικές Κυκλάδες. Οι θερμότερες περιοχές της χώρας θα είναι τα Επτάνησα, τα δυτικά πεδινά καθώς και η Κρήτη, με τη θερμοκρασία έως και τους 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στρέφονται σε ΒΒΑ στο βόρειο Αιγαίο (στις Σποράδες και στ’ ανοιχτά της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, αρχικά ΒΒΔ) πολύ γρήγορα ενισχυόμενοι μέσα στα μεσάνυκτα στα 7 και κατά τόπους 8 μποφώρ. Γρήγορα μέσα στο πρωί το ρεύμα θα γίνει αντιληπτό και στα νοτιότερα του πελάγους, φτάνοντας μετά το μεσημέρι σε Κυκλάδες και νοτιοδυτικό Αιγαίο, επίσης τα 8 μποφώρ. Ασθενέστεροι οι άνεμοι στο Ιόνιο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Τρίτη, την Τετάρτη κι ενδεχομένως και την Πέμπτη, με ενισχυμένους βοριάδες, χαμηλές (για την εποχή) θερμοκρασίες και κατά τόπους βροχές κυρίως στα κεντρικότερα και νοτιότερα της επικράτειας με έμφαση σε περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους.