Σκληρή μάχη έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα «κατάφερε» ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης  ο οποίος τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μετά τον τραυματισμό του στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ο άτυχος άνδρας είχε τραυματιστεί στο ν θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματος του και τρείς ακόμη τρεις πυροσβέστες που ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος ,στη προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο που βρισκόταν σε εξέλιξη  όταν δεν μπορούσε να πλησιάσει το όχημά τους.

Δυστυχώς το αγροτικό μηχάνημα που τους μετέφερε αγρότης της περιοχής για άγνωστο λόγο ανατράπηκε. Η αεροδιακομιδή του είχε γίνει από το γήπεδο του Συνοικισμού της Κορίνθου με ελικόπτερο της ΕΜΑΚ στο 251 ΓΝΑ.

 

Ο  Αριστείδης Μουζακίτης γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Πολλά ήταν τα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του.

Έντονα φορτισμένο και συγκινητικό εκείνο του Αρχηγού του  Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου  Βασίλη Καπέλιου.

«Έφυγε σαν ήρωας .Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής , σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον δόκιμο ανθυποπυραγό Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας,  πιστός στο καθήκον και στη υπηρεσιακή συνέπεια» είπε ο κ.Καπέλιος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ένας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο, Αιωνία του η μνήμη».

Πέτρος Τατούλης -Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 «Με βαθύτατη οδύνη εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη. Η αυταπάρνησή του στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, είναι ωστόσο τραγωδία να χάνονται ζωές νέων ανθρώπων».

Πελοπίδας Καλλίρης -Αντιπεριφερειάρχης

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του 33άχρονου εκλιπόντος Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη, που έχασε τη ζωή του δίνοντας πρόσφατα μάχη  για την κατάσβεση της φωτιάς στη περιοχή μας, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Αννίβας Παπακυριάκος -Δήμαρχος Βέλου Βόχας

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη που τραυματίστηκε στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στους Αγίους Αποστόλους Μπολατίου του Δήμου Βέλου Βόχας. Αιωνία του η μνήμη.