Με αλλαγές προχωρά η κυβέρνηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Με αλλαγές προχωρά η κυβέρνηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Eνα βήμα πίσω κάνει η κυβέρνηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σχετικά με το ζήτημα της φορολόγησης ενοικίων σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τοποθέτηση του στην συζήτηση που έγινε  στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος ανέφερε πως «Αλλαγές θα υπάρξουν. Δεν είναι εδώ take it or leave it»
Κατά την διάρκεια της παρέμβασης του, προανήγγειλε ότι θα αποσυρθούν οι παράγραφοι 5 και 6 του άρθρου 2 του πολυνομοσχεδίου, ύστερα από συννενόηση με τα κλιμάκια των Θεσμών, και οι οποίες προβλέπουν την αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα έσοδα από ενοίκια σε 15% από 11% για έσοδα μέχρι 12.000 ευρώ και 35% για τα έσοδα πάνω από τις 12.000 ευρώ.
Οι παλιοί συντελεστές φορολόγησης προβλέπουν 11% και 33% για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ και άνω του ποσού αυτού αντίστοιχα.
Να σημειωθεί πως  η παραπάνω διάταξη είχε αναδρομική ισχύ, γεγονός που θα ανάγκαζε αρκετούς ιδιοκτήτες να πληρώσουν φέτος παραπάνω φόρο.
Ακόμη δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση οι Σύλλογοι Γονέων και οι διαχειριστές πολυκατοικιών μετά την απόσυρση των άρθρων .